3/9/10

La imatge del mes, setembre 2010 + Making of


Asfontalitis, Αμοργóς (illa d'Amorgós), Grècia
S90; 28mm; 1/800 f/5.6; 100 ISO; RAW


En l'últim viatge he deixat la motxilla amb els 15Kg de material fotogràfic i el portàtil a casa i m'he divertit amb un equip mínim: una càmera + objectiu + 2 bateries + 20 Gb en targetes = 225 grams de pes!!!

Motius de l'elecció de la nova joguina:

RAW, f/2,0, tot l’equip  només pesa  225 grams, és molt discreta, possibilitat d’enfoc manual, possibilitat de seleccionar la velocitat i el diafragma en manual, no necessito més d'una foto per segon, el 90% de les imatges són a 100 o 200 ISO, 28mm-105mm, preu raonable, dimensions ridícules.


Una tarda vaig agafar el cotxe sense un destí concret, vaig seguir una carretera que no sabia on portava, s'endinsava cap a dalt d’una muntanya. Al final de la carretera, després de passar una tanca pel bestiar vaig seguir per un camí de pedres. Enmig del "no res" hi havia una esglèsia blanca impol.luta, el vent feia moure la bandera grega esquinçada pel pas del temps, uns núvols a la llunyania, algunes cabres, ovelles, cavalls i algunes cases dels pastors,  molt precàries, sense llum ni aigua corrent.
La primera imatge que vaig fer va ser a l'esglèsia, però la llum no era  la millor, mentre esperava que millorès la llum, un pastor es va anar acostant amb la seva mula, llavors vaig intuïr que tindria una situació interessant .
Com que vaig deixar a casa la càmera que fa 10 fotos per segon i vaig portar una càmera que només fa una foto per segon va ser un repte esperar el moment decisiu, va ser pura diversió.
La segona imatge és la que més m'agrada, podria explicar tots els  elements que m'agraden de la imatge, pero algú molt savi va dir que una bona imatge no s'explica, i si no s'entén és que no és prou bona.
Tot i que creia que ja tenia la imatge, vaig fer una altra imatge, la tercera, força correcte.
La última imatge, la quarta, ja sabia que no era necessària, però el dit va actuar sol pel costum de realitzar moltes imatges d'una situació ja que normalment faig fotos de fauna. Aquesta última anirà a la paperera sense problemes.


primera imatge segona imatgetercera imatgequarta imatge

Els pròxims dies penjaré més imatges d’aquesta escapada, la majoria en b/n. L’elecció del color o el b/n normalment la prenc quan faig la imatge, però a vegades un cop a casa faig una comparació entre les dues imatges. En la imatge d’aquest mes també he fet la prova en b/n.