22/4/06

Goril.les de muntanya


· En la imatge superior es pot veure l'espatlla platejada Agashya, mascle dominant del Grup13, al Volcà Sabinyo. Parc Nacional dels volcans a Rwanda.

· En la imatge inferior es pot veure una cria de poques setmanes, és filla de Poppy i de l'espatlla platejada Kurira, el mascle dominant de la família Susa. Parc Nacional dels volcans a Rwanda.


· Espatlla platejada Guhonda, mascle dominant del Grup Sabinyo, al Volcà Sabinyo. Parc Nacional dels volcans a Rwanda.· Aquesta cria és filla d'Agashya, mascle dominant del Grup13, al Volcà Sabinyo. Parc Nacional dels volcans a Rwanda.· L'espatlla platejada Agashya, mascle dominant del Grup13, al Volcà Sabinyo. Parc Nacional dels volcans a Rwanda.


El goril.la de muntanya (Gorilla gorilla beringei) és un dels primats més amenaçats del planeta, actualment el seu número és inferior als 700 exemplars.Es troba repartit en dues zones, al P.N. Bwindi Impenetrable (Uganda) i a les muntanyes Virunga. Aquesta última població de goril.les (la més nombrosa) es reparteix entre el P.N. Virungas (R.D.Congo), el P.N. Magahunga (Uganda) i la zona que vaig visitar, el P.N. Volcans de Rwanda.

La meva visita al desembre de 2005 coincideix amb els 20 anys del brutal assessinat de Dian Fossey. En part gràcies a ella encara podem veure goril.les de muntanya en llibertat.

Las fotografías y textos contenidos en esta web están protegidas
por copyright y no pueden ser usadas sin autorización.
© 2006, Jordi Xampeny

All images at this website are copyright protected and
cannot be used in any manner without our written permission.
© 2006, Jordi Xampeny

1 comentari:

Unknown ha dit...

Quins animals més impressionants, i quin mal els hi estem fent. He creat una projecte a internet per a ajudar-los, fes-li una ullada: www.sosgorilla.com

Impressionants fotos, Jordi!